Prona për shitje: Sigurohuni që ia vlen investimi juaj

Besohet se pronat do të vlerësohen gjithmonë me kalimin e kohës, kjo është arsyeja pse kur një investitor sheh një pronë për shitje, ata shpejt mendojnë ta blejnë pronën si një investim shërbime hidraulik elektricist piktor postim falas Tirane Don Bosko. Megjithatë, ka gjithmonë rreziqe të lidhura kur investoni në një pronë për shitje, sepse nuk do të keni kurrë çfarë do të ndodhë në të ardhmen. Pronat janë investime shumë të mëdha dhe ju duhet të mendoni për një vendim të tillë me mençuri, nuk doni të përfundoni duke humbur më shumë para.

Pra, si do ta dini nëse prona për shitje ia vlen vërtet të investohet? E para është të kontrolloni vetë pronën për shitje. Nëse po investoni në një pronë shtëpie, mund të sillni një teknik me vete për të inspektuar me kujdes shtëpinë. Është shumë e rëndësishme që shtëpia të ketë dëmtime shumë minimale; dëmi duhet të jetë lehtësisht i rregullueshëm dhe nuk do t’ju kushtojë shumë. Ky aspekt është kritik kur blini një pronë për investim. Kontrolloni me kujdes të gjitha tubat e ujit dhe instalimet elektrike për t’u siguruar që të gjitha janë në rregull, riparimi i kësaj mund t’ju kushtojë shumë para. Megjithatë, nëse ka vetëm dëmtime të vogla në muret ose dyshemenë tuaj, mund ta lini të shkojë. Qëllimi është të mos investoni kurrë në një pronë për shitje që nuk do ta shihni veten duke fituar paratë që keni shpenzuar.

Një pronë e mirë për shitje për të investuar duhet të ketë vendndodhje të mirë. Ndonjëherë, edhe nëse prona nuk është shumë tërheqëse, investitorët ende investojnë thjesht për shkak të vendndodhjes së saj. Me vendndodhje të mirë, ju mund të bëni vetëm disa rinovime në shtëpi dhe njerëzit do ta shohin ende shtëpinë shumë të përshtatshme për ta. Vendndodhje të mira janë afër qyteteve, zonave të biznesit/tregtisë ose plazhit. Dhe të kesh një pronë në një vendndodhje të mirë është një mënyrë e sigurt për ta vlerësuar vlerën e pronës shpejt me kalimin e kohës.

Ju gjithashtu mund të investoni në pronë për shitje me qëllim që prona të jepet me qira. Marrja me qira e pronës për shitje do të jetë një avantazh për ju pasi do të keni të ardhura të shtuara për të ndihmuar në pagesën e hipotekës, sigurimit dhe shpenzimeve të tjera mujore si faturat e ujit dhe shërbimeve. Ky është një skenar shumë i dobishëm për ju, pasi ju e keni pronën në emrin tuaj dhe mund të zgjidhni ta shisni atë në çdo kohë që dëshironi. Dhe kur e jepni me qira, ju keni mundësinë të vendosni çdo çmim që dëshironi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *